Brokolių salotos su pomidorais
czv
Šviežios daržovės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių. Kiekviena daržovė yra savita, skiriasi ir jos maistinė vertė. Ląsteliena ir maistinės skaidulos surenka toksinus ir šlakus ir pašalina iš organizmo. Jos suteikia sotumo jausmą, o tai labai svarbu, norint kontroliuoti savo svorį. Daržovės labai paįvairina mitybą, visada norime, kad maistas būtų ne tik naudingas, bet ir gardus, estetiškai atrodytų. Labai svarbu, kad visos daržovės turi skaidulinių medžiagų, kurios užpildo skrandį, dėl to greičiau pasisotinama. Per dieną reikia suvalgyti 600 g (3–6 lėkštes) vaisių ir daržovių. Svarbus ne tik vartojamų daržovių kiekis, bet ir kokybė. Rinkitės kuo įvairesnių spalvų daržoves ir gaminkite maistą taip, kad išliktų kuo daugiau vertingų maistinių medžiagų. Jei norite, kad daržovės ant jūsų stalo būtų kuo kokybiškesnės, tuo daugiau jų vartokite sezono metu – tada jos vertingiausios. Improvizuokite, receptas yra tik gairės pasigaminti patiekalui.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 237
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 239
INGREDIENTAI
BROKOLIS 100g
POMIDORAS 1 vienetas
SVOGŪNAS nedidelis
PAPRIKA vidutinio dydžio
GŪŽINĖ SALOTA keletas lapų
1 šaukštas įvairių sėklų ( moliūgų, sezamo, linų sėmenų, saulėgrąžų ir kt.)
Granato grūdelių savo nuožiūra
1 šaukštas garstyčių
2 šaukštai aloje koncentrato
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
Druskytės
Pipirų pagal skonį
Instrukcijos
1
Brokolių salotų gaminimo eiga
Brokolį nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame į indą. Užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome bent 10 min. Tuo metu supjaustome pomidorą skiltelėmis, suplėšome salotos lapus, supjaustome papriką šiaudeliais, svogūną griežinėliais. Viską sudedame į salotoms skirtą indą ir permaišome . Brokolį nusausiname ir sudedame į salotas. Dar kartą išmaišome.
2
Padažo gamyba
Į nedidelį indą sudedame garstyčias, aloje koncentratą, alyvuogių aliejų, susmulkintą česnaką, druskytę. Pipirus pagal skonį ir viską gerai išmaišome. Kokybiškas alyvuogių ar kitos rūšies aliejus reikalingas vitaminų pasisavinimui. Kai kurie vitaminai, kaip A, D, K, E yra tirpūs riebaluose, tad padažą pilame ant salotų ir išmaišome. Pabarstome sėklų mišiniu ir granato grūdeliais.
Maistingumo informacija
Baltymai | 8 g. |
Angliavandeniai | 28 g. |
Riebalai | 17 g. |
Energinė vertė | 297 kcal |
Palikti komentarą