
Kepti varškėčiai be miltų ir varškės (tofu)
czv
Išsikepti varškėčių galime, kai po pusryčių ar pietų lieka virtų kruopų dubenėlis. Kaip tik turėjau virtų avižų, dar kilo mintis įdėti žalių dribsnių.
Varškėčiai gavosi išorėje traškūs, o viduje minkšti, šį kartą norėjosi pasigaminti ne saldžius varškėčius, o paieškoti pikantiškesnio skonio. Nebijokite eksperimentuoti, tokius varškėčius galima kepti ir iš ryžių, kukurūzų ar sorų košės.
Keletas pastebėjimų dėl traškumo: jei norisi traškesnių varškėčių, dėkite mažiau virtų avižų ir daugiau žalių grikių. Taip pat traškumui įtakos turi kepimo laikas – didesniam traškumui kepkite su grill funkcija, apie 20-25 min. Atkreipkite dėmesį, kad kepant su grill funkcija, temperatūra visada turėtų būti 40 laipsnių žemesnė nei kepant įprastai.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 237
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 239
INGREDIENTAI
150 g tofu
3 v. šaukštai vanilės skonio kokteilio
3 v. šaukštai avižų grūdų košės
3 v. šaukštai žalių grikių
1 v. šaukštas baltymo F3
2-3 v. šaukštai kokosų aliejaus arba GI sviesto
80 ml kefyro
6-8 datulių
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Prieskonių pagal skonį
100 g natūralaus jogurto
Skiltelė česnako
Šlakelis aloje koncentrato arba citrinos sulčių.
Pagal skonį galime pridėti krienų, grastyčių, kitokių jūsų mėgstamų prieskonių. Taip pat tinka ir šaukštelis gero šalto spaudimo alyvuogių aliejaus.
Instrukcijos
1
Keptų varškėčių gaminimo eiga:
Įjunkite kaisti orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros, jei planuojate kepti su grill funkcija, arba 180 l C jei kepsite paprastai.
Dubenyje suberkite sausas kruopas (grikius ir avižas), kepimo miltelius. Susmulkinkite viską galingu blenderiu.
Į tą patį indą sudėkite avižų košę, kokosų aliejų arba GI sviestą ir kefyrą. Viską sublendinkite, tačiau žemesniu nei vidutiniu režimu, kad susmulkinus vis dar būtų galima atpažinti skirtingas grūdų kultūras.
Galiausiai, pirštais sutrupinkite tofu ir švelniai įmaišykite į masę.
Kabinkite šaukštu arba formuokite rankomis norimo dydžio varškėtukus ir dėliokite ant kepimo popieriaus.
Kepti apie 20-25 min. arba kol gardžiai apskrus.
2
Sveiko padažo gamyba
Jums reikės:
100 g natūralaus jogurto
Skiltelė česnako
Šlakelis aloje koncentrato arba citrinos sulčių.
Pagal skonį galime pridėti krienų, grastyčių, kitokių jūsų mėgstamų prieskonių. Taip pat tinka ir šaukštelis gero šalto spaudimo alyvuogių aliejaus.
Viską gerai išmaišome , patiekiame kartu su varškėtukais ir daržovėmis.
Maistingumo informacija
Baltymai | 70 g. |
Angliavandeniai | 162 g. |
Riebalai | 16 g. |
Energinė vertė | 872 kcal |
Palikti komentarą