Tortas „Medutis“
czv
Geriausi dalykai mūsų gyvenime yra „saldūs“ – miegas, kvapai, bučiniai… Ir, žinoma, tikri saldumynai, desertai. Ypač jų traukia mums norisi šiltuoju metų laiku, ir ypač tada mes norime atrodyti puikiai, kovojame su savo silpnybėmis, baimindamiesi priaugti svorio. Tik ar tikrai negalime sau leisti bent retkarčiais pasidaryti sau šventę?
Gabalėlis torto ar kito saldėsio darbo dienos viduryje tikrai nepamaišys – tai tiesa. Smegenims reikia gliukozės, kadangi jos labai jautriai reaguoja į šios medžiagos trūkumą kraujyje. Vis dėlto naivu manyti, kad kiekybė svarbiau už kokybę – saldumynų perteklius – tai ne tik pavojus priaugti svorio, bet gali sukelti mieguistumą ir kliudyti dirbti.
Tad visur ir visada kokybė ir saikas !!! Pasigaminkime taip populiarų medaus tortą kitaip, subalansuotą, be cukraus ir miltų ir mėgaukimės juo be didelio sąžinės graužimo.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 237
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 239
INGREDIENTAI
2 kiaušiniai
2 v. šaukštai medaus
6 m. šaukštai kokteilio vanilės skonio
4 m. šaukštai baltyminio mišinio F3
3 m. šaukštai avižų obuolių skaidulų gėrimo
2 v. šaukštai ištirpinto kakavos sviesto
2 v. šaukštai kokoso pieno
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
Sulaistymui – truputis vandens su citrinos sultimis arba aloje koncentrato.
200 g varškės kremo
100 g mascarpone varškės
3 m. šaukštai avižų skaidulų gėrimo
1 citrinos sultys
2 v. šaukštai kokoso pieno
Instrukcijos
1
Medaus torto gaminimo eiga:
Į dubenį įmušame kiaušinius, dedame medų- jei jis kietokas, galime pašildyti įdėję į puodą su karštu vandeniu. Kokteilį persijojame, kad nebūtų gumuliukų. Sudedame likusius ingredientus- baltymo miltelius, avižų obuolių skaidulas, ištirpintą kakavos sviestą, kokoso pieną, kepimo miltelius, cinamoną. Viską gerai išmaišome, minkome tešlą rankomis, ji gaunasi tokia, kad galima iškočioti blyną. Išspaudžiame norimo dydžio ir formos blyną su puodeliu, lėkšte ar kitu indu. Dedame į skardą, išklotą kepimo popierium ir kepame 160-170 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos. Vieną blyną paliekame orkaitėje ilgiau, naudosime trupiniams apibarstymui. Iškeptus blynus paliekame ataušti, vėliau sulaistome vandeniu praskiestu aloje koncentratu arba citrinų sultimis iš abiejų pusių.
2
Ruošiame kremą „Medučio“ pertepimui:
Sudedame kremui skirtus produktus į dubenį ir gerai išmaišome. Galima tai daryti su mikseriu arba tiesiog rankomis.
3
Formuojame medaus tortą:
Kiekvieną blyną pertepame kremu, dėdami vieną ant kito. Kremu aptepame ir šonus. Iš vieno blyno pasigaminame trupinius, galima ir rankomis arba smulkintuvėje, jei tokią turime. Ir apibarstome tortą jais iš visų pusių. Puošiame savo nuožiūra.
Visada galima improvizuoti, įdėti papildomai savo mėgstamų produktų arba juos pakeisti. Svarbu išlaikyti proporcijas.
Maistingumo informacija
Baltymai | 69 g. |
Angliavandeniai | 76 g. |
Riebalai | 121 g. |
Energinė vertė | 1660 kcal |
Palikti komentarą