Nekeptas varškės tortas su žėlė
czv
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 237
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 239
INGREDIENTAI
400 g varškės arba varškės kremo
200 ml pieno, geriausia tinka augalinis
100 ml kokoso pieno iš skardinės
3 matavimo šaukštai avižų skaidulų gėrimo
2 matavimo šaukštai baltymo F3
8 matavimo šaukštai kokteilio F3
30 g ištirpintos želatinos
3 valgomieji šaukštai kakavos
Sezamų ir kitokių sėklų, riešutų, džiovintų vaisių savo nuožiūra
0,5 kg šviežių vaisių , uogų
Instrukcijos
1
Varškės torto gaminimo eiga:
Pasiruošiame didesnės talpos dubenį, sudedame varškę, supilame pieną, kokoso pieną, avižų skaidulų gėrimą. Kokoso pienas gali būti įvairaus riebumo ir tirštumo. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Tai padaryti galime tiesiog rankomis arba mikseriu. Toliau sudedame baltymą, kokteilį, supilame ištirpintą želatiną ar vėl gerai viską išmaišome. Belieka sudėti likusius ingredientus – riešutus, sezamo sėklas, džiovintus vaisius – jie gali būti patys įvairūs , tai, ką mes mėgstame ir turime namuose. Ir dar kartą viską permaišome.
Pasiruošiame formą, kurioje atšaldysime mūsų tortą. Labiausiai tinka tokia forma, kuri atsidaro ir nusiima šonai, kad būtų patogu išimti ir mūsų gaminys gražiai atrodytų. Ant dugno pridedame supjaustytų vaisių, tai gali būti obuoliai, kriaušės, apelsinai arba uogų.
Sudedame maždaug pusę visos varškės masės. Dedame sluoksnį įvairių vaisių ir uogų. Į kitą pusę varškės masės įdedame 3 šaukštus kakavos ir išmaišome iki vientisumo. Antras sluoksnis pas mus bus gražios šokolado spalvos ir visa tai supilame ant viršaus. Dar galime pabarstyti viršų sėklomis, riešutais.
Dabar tortas keliauja į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o dar geriau – visai nakčiai. Sustingusį tortą išimame iš formos į lėkštę ar tortinę. Belieka papuošti pagal savo fantaziją ir sugėbėjimus.
Pasigaminome puikų tortą- be miltų ir be pridėtinio cukraus, aukštos maistinės vertės. Jame gausu baltymų, gerųjų riebalų, sudėtinių angliavandenių, skaidulų ir net vitaminų, mineralų. Ir tai mums suteikė naudojami produktai.
Maistingumo informacija
Baltymai | 114 g. |
Angliavandeniai | 88 g. |
Riebalai | 78 g. |
Energinė vertė | 1510 kcal |
Palikti komentarą