Obuolių pyragas su varške (be cukraus)
czv
Obuolys – paprastas ir skanus būdas pasisavinti vitaminams ar tiesiog sveikai užkąsti. Šie vaisiai dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose, ypač žiemą, kai žmonės stengiasi valgyti daugiau vitaminų turinčių vaisių ir daržovių. Nors parduotuvėse galima rasti obuolių iš įvairiausių šalių, pastebime, kad pirmenybė teikiama Lietuvoje užaugintiems obuoliams, nes vietos augintojų vaisius pirkėjai vertina kaip šviežius, kokybiškus, palankesnius sveikatai.
Tačiau mes galime pasigaminti ir daug įvairių skanėstų su obuoliais. Lengviausias ir paprasčiausias gaminys ura obuolių pyragas. Ir čia jau fantazijai nėra ribų.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 237
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 239
INGREDIENTAI
5 kiaušiniai
150 g varškės
50 ml kokosų pieno
4-5 m. šaukštai bet kokio jūsų mėgstamo kokteilio
1 m. šaukštas avižų skaidulų gėrimo
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
6 obuoliai
Instrukcijos
1
Obuolių pyrago gaminimo eiga:
Kiaušinius labai gerai išplakite su avižų skaidulų gėrimu iki masė bus puri. Tada sudedame varškę , kokoso pieną , cinamoną ir gerai išmaišome. Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite kokteilį, sumaišytą su kepimo milteliais. Kokteilio dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž tirštos grietinės konsistencijos.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje), arba silikoninę formą ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą – jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
Maistingumo informacija
Baltymai | 73 g. |
Angliavandeniai | 120 g. |
Riebalai | 56 g. |
Energinė vertė | 1204 kcal |
Palikti komentarą