Salotos su bolivine balanda
czv
Salotos – tai ne vien lapai ar žolės. Ir ne tik garnyras prie mėsos, žuvies ar paukštienos. Salotos – vertingas, pilnavertis, subalansuotas patiekalas. Ką reiškia subalansuotas? Subalansuotas – tai reiškia, patiekale yra baltymų, gerųjų riebalų, sudėtingųjų ir paprastųjų angliavandenių, žinoma skaidulų ir dar vitaminų, mineralų. Kuo daugiau spalvų – tuo naudingiau ir, be abejo, skaniau. Šį patiekalą galima rinktis pietums, vakarienei ar užkandukui. Tobula, kai sugebame ir turime galimybę suderinti augalinės ir gyvūninės kilmės produktus ir baltymą.
Salotoms patariu naudoti bent šlakelį alyvuogių aliejaus. Pirmiausia, žinoma, dėl skonio, o antra – aliejus padeda įsisavinti riebaluose tirpstančius vitaminus A, D, E ir K. Padauginti aliejaus nereikėtų, nes jis visgi turi daug kalorijų.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 237
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/biealt/domains/ismaniojimityba.lt/public_html/wp-content/plugins/ultimate-post-recipe/public/class-ultimate-post-recipe-public.php on line 239
INGREDIENTAI
200g bolivinės balandos
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
200 g vyšninių pomidorų
200 g keptos arba virtos vištienos krūtinėlės
1 ryšelis svogūnų laiškų
150 g mažųjų špinatų
50 ml aloje koncentrato mango skonio
Pipirų, prieskonių pagal savo skonį
50 ml alyvuogių aliejaus šalto spaudimo
1 šaukštelis garstyčių
Instrukcijos
1
Salotų su bolivine balanda gaminimo eiga:
Supilkite bolivinę balandą į kiaurasamtį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Užpilkime reikiamu kiekiu vandens ir virkime apie 15-20 min. Į verdantį puodą galime įpilti šlakelį aliejaus, kad kruopos tarpusavyje nesuliptų. Kai bolivinė balanda išvirs, nupilkime likusį vandenį, išmaišykime mentele ir palikime atvėsti. Vyšninius pomidorus perpjaukime per pusę, svogūno laiškus susmulkinkime, keptą ar virtą vištieną supjaustykime nedidelio dydžio gabalėliais. Į puodelį supilame alyvuogių aliejų, aloje koncentrato, garstyčias, įberkime pagal skonį druskos pipirų ir gerai išmaišykime. Pasiruoškime lėkštes . Visus ingredientus sudedame į dubenį, užpilame padažu ir atsargiai išmaišome. Išdėliojame į lėkštes , galime papuošti žalumynais ir SKANAUS!
Maistingumo informacija
Baltymai | 73,6 g. |
Angliavandeniai | 52,4 g. |
Riebalai | 15,2 g. |
Energinė vertė | 642 kcal |
Palikti komentarą