Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

czv
Sūris yra ypač sveikas produktas, vertas būti ant bet kurio žmogaus stalo. Bet ar įmanoma jį naudoti norintiems sulieknėti? Atsakymą į šį klausimą galima rasti šiuolaikinių dietologų tyrimuose. Vis tik dietologai ir mitybos ekspertai pataria riboti riebaus sūrio rūšių vartojimą kasdienėje mitybos racione. Jie teigia, kad nesaikingas šio produkto vartojimas gali turėti įtakos antsvorio atsiradimui ir padidinti riziką susirgti virškinimo sistemos ligomis. Tačiau, jei mūsų tikslas yra subalansuotai maitintis ir kuo ilgiau kokybiškai gyventi, visiškai atsisakyki sūrio tiktai nereikia. Turint tikslą palieknėti, geriau pasirinkti sūrius, kuriuose mažai riebalų (iki 20%) ir mažai kalorijų. Tačiau mes patys galime pasigaminti įvairių sūrio gaminių, praturtindami jų sudėtį ne tik papildomu baltymu, bet ir vitaminais, meneralais ir net skaidulomis. Siūlau pasigaminti sūrio lazdeles, kurios labai tinka užkandukui, ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. O kartais mes galime suvalgyti ir pietums papildomai prisidėję daržovių.
Pasiruošimas
5 min
Gaminimo laikas
30 min
Asmenims
2
Bendras laikas
35 min

INGREDIENTAI

  • 100 g Feta sūrio

  • 100 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • 40 g kietojo sūrio,

  • 1 šaukštas Herbalife Nutrition pomidorinės sriubos

  • 1 šaukštas baltymų mišinio F3

  • 4 šaukštai vanilės skonio kokteilio F1

  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių

  • Česnako, krapų, petražolių, druskytės pagal skonį.

Instrukcijos

1

Sūrio lazdelių gaminimo eiga:

Pasiruošiame dubenį, kuriame minkysime tešlą. Dedame Feta sūrį, varškę, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome, tam tinka ir paprasta šakutė. Toliau sudedame likusius ingredientus – pomidorinę sriubytę, kokteilį, baltymą, kepimo miltelius. Kietąją sūrį susmulkiname kombainu arba tiesiog galime parduotuvėje nusipirkti jau sumalto sūrio. Dabar mums belieka išminkyti tešlą rankomis iki vientisos masės. Rankomis formuojame norimo dydžio pailgas lazdeles, jas supjaustome norimo ilgio. Dedame Į skardą , pakloję kepimo popieriumi. Kad lazdelės gražiau atrodytų ir būtų dar skanesnės- viršų patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome įvairiomis sėklomis. Kepame 160-180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 min. kol gražiai pagelsta. Šias lazdeles galima valgyti ir šiltas ir šaltas. Jos yra labai maistingos , nes turi daug baltymo. Visoje pagamintoje porcijoje yra maždaug 76 g baltymo, tačiau beveik 600 kcal.

Maistingumo informacija

Baltymai 72 g.
Angliavandeniai 22,5 g.
Riebalai 50 g.
Energinė vertė 820 kcal

Palikti komentarą

Jūsų paštas nebus skelbiamas